• Home
  • Google webmaster tool

Google webmaster tool

Naast Google Analytics installeren we ook standaard de Google Webmaster Tool bij de bouw van een WordPress website of webshop. Of later, bij de ‘renovatie’ van een WordPress website. Dit is namelijk een onmisbaar instrument om de vindbaarheid direct te vergroten, en om inzichten te verkrijgen die in Google Analytics niet te vinden zijn. De Google Webmaster Tool is daarmee dus een goede aanvulling. Hier waarom we dit doen:

Garanderen dat pagina’s vindbaar zijn

Via de Google Webmaster Tool kan de zogenaamde XML sitemap bij Google ingediend worden. Zodoende wordt Google ‘gevoed’ met welke pagina’s op de website geïndexeerd dienen te worden. Zodoende is en blijft de vindbaarheid van die pagina’s verzekerd. Belangrijk dus voor de vindbaarheid. Het zal niet de eerste keer zijn dat een website alles voor elkaar heeft, behalve dat de pagina’s niet geïndexeerd zijn en daarmee onvindbaar!

Per zoekopdracht inzicht in aantal vertoningen, gemiddelde positie en klikken

In de Google Webmaster Tool is verder te zien, hoeveel vertoningen en klikken uw site via het onbeGoogle Webmaster Tool zoekanalysetaalde zoekverkeer in Google heeft gehad in een bepaalde periode. En dat per zoekopdracht, dus waar mensen daadwerkelijk op zoeken. Dat alleen al kan een schat aan informatie en suggesties opleveren. Bovendien is dan ook te zien, wat de gemiddelde positie in de zoekresultaten is per zoekopdracht. Erg handig dus als u goed wilt scoren op bepaalde zoektermen/zoekwoorden!

Inzicht in externe en interne links

Ook geeft de Google Webmaster Tool ook inzichten in welke externe links er verwijzen naar uw site, en hoeveel interne links uw pagina’s kennen, wat ook van belang is voor een goede vindbaarheid. Verder is deze tool van belang om te monitoren of het indexeren en crawlen van de website geen fouten kent.

Er is nog een groot aantal veelal technische zaken die het tot een nuttige tool maken die niet mag ontbreken.  Het koppelen van de Google Webmaster Tool kan pas gedaan worden na installatie Google Analytics. Het implementeren van zowel Google Analytics en de Google Webmaster Tool kunnen we voor u doen vanaf € 75 ex. BTW Interesse? Bel ons dan op 024-7440090, mail naar contact@word-vindbaar.nl of vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.