• Home
  • Google Analytics WordPress

Google Analytics WordPress

Google Analytics installeren we standaard bij de bouw of renovatie van een WordPress site. Ook doen we dit voor bestaande sites in andere CMS systemen. Dit doen we, omdat u zodoende inzicht krijgt in de kerncijfers van uw website. Nog altijd zijn er veel ondernemers die wel een website hebben, maar geen flauw benul hebben hoeveel gebruikers hun website dagelijks kent bijvoorbeeld. Een auto wordt ook niet zonder dashboard geleverd, en dat is daarom de reden dat we Google Analytics altijd koppelen aan een WordPress website. Dat doen we na bouw van een WordPress website.

We bouwen dan de tracking code in in WordPress, zodat de web statistieken gemeten kunnen worden. Na implementatie van deze Google Analytics tag kan er al direct verkeer gemeten worden. Tevens zorgen we ervoor, dat het verkeer van u zelf via een zogenaamd filter ip niet meegenomen wordt in de statistieken. Dat geldt eveneens voor verkeer van spam sites.

In Google Analytics maken we het eerder besproken dashboard. Deze bevat kerncijfers zoals aantal gebruikers, gebruikers per bron/medium, gebruikers per plaats, gebruikers per apparaat categorie, bounce percentage etc. Deze gegevens worden automatisch periodiek toegestuurd, bijvoorbeeld per maand, zodat u altijd in grote lijnen weet wat er op uw site gebeurt.

Het mooie van Google Analytics is verder, dat het nog veel meer data bevat. Via op maat gemaakte rapporten kunnen zodoende nog verdere inzichten verkregen worden. Ook kunnen we de cijfers periodiek met u bespreken en advies geven om de vindbaarheid nog verder te vergroten.

Verder implementeren we naast Google Analytics bij de bouw van een WordPress site ook een andere Google tool, namelijk de de Google Webmaster Tool. Beide tools implementeren we en richten we in voor € 75 ex BTW. Voor dat geld krijgt u dus een schat aan informatie!  Heeft u interesse? Bel ons dan op 024-7440090, mail naar contact@word-vindbaar.nl of vul onderstaande formulier in. We nemen dan z.s.m. contact met u op.