Tijd om te mobieliseren!

Google voert per 21 april een nieuwe, belangrijke wijziging door die van grote invloed kan zijn op de vindbaarheid van uw website. Steeds meer online bezoek komt via mobiel verkeer, waardoor het aandeel van deze apparaten alsmaar toeneemt en aan aandeel wint. En dat is niet vreemd, want de verkoop van mobiel en tablets zit in de lift, waar die van de ‘gouwe ouwe’ desktop al jaren aan het dalen is. Internet wordt dus steeds mobieler.

Google heeft daarom besloten, dat websites die mobielvriendelijk zijn een betere score kunnen krijgen in de zoekresultaten. Uiteraard spelen er nog andere zaken hierbij een rol en het is niet exact duidelijk wat de wegingsfactor is van mobielvriendelijk, maar ze geven het niets aan dus het zal aanzienlijk zijn. Waarom Google last minute met deze mededeling komt is overigens niet duidelijk, al hebben ze daar wel vaker een handje van.

Wat moet u doen?

Het eerste wat u moet doen is controleren of uw site al mobielvriendelijk is. Dat kan via de link check website mobielvriendelijk . De score zal doorgaans OK zijn als u met een nieuwe versie van bijvoorbeeld WordPress werkt, of een apart CMS voor mobiel gebruik. Is de score echter negatief, dan is er werk aan de (web)winkel, en snel ook om niet terug te vallen qua online vindbaarheid.

Voorbeeld mobielvriendelijke website

Niets aan de handy in dit geval 🙂

Mijn site is niet mobielvriendelijk: wat nu?

In veel gevallen betekent dit, dat u uw website grondig moet renoveren en vernieuwen om mobielvriendelijk te worden. Want meestal komt het daar op neer: uw website is ‘old school’, en heeft een upgrade hard nodig. U kunt bovenstaande overigens als een bedreiging zien, maar zeker ook als een kans. Want als u uw site nu flink onder handen neemt zullen ook andere zaken die van belang zijn voor de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid hiervan profiteren, zoals de laadsnelheid.

Nu is het dus misschien wel de tijd om uw website te moderniseren, zodat u er weer een paar jaar tegen kunt. En dat hoeft u niet de kop te kosten. Een normale website zoals deze kan al voor € 600 gebouwd worden, zodat u weer helemaal up to date bent. Zie voor meer info website bouwen.