• Home
  • Zoekwoorden bepalen & genereren

Zoekwoorden bepalen & genereren

Zoekwoorden bepalen is een ware speurtocht. Tenminste, als u het goed en gedegen wilt laten doen. Het is de absolute basis voor inhoud waarmee u uw doelgroepen zo optimaal mogelijk mee kunt bereiken. Voor een optimale vindbaarheid in Google is het dus cruciaal.  Of dat nu de onbetaalde vindbaarheid/organic search betreft of het betaald adverteren in Google Ads (voorheen) Adwords.

De zoektocht naar de beste zoektermen is daarmee een van de belangrijkste onderdelen voor een zo goed mogelijke score in de zoekresultaten. De andere twee zijn overigens de techniek en link building.

Hulpprogramma zoekwoorden

Hoe de juiste zoektermen bepalen en vinden is de hamvraag. Er zijn veel gratis key word tools. De bekendste is de Google zoekwoordenplanner in Adwords. Deze kan u al een heel eind op weg helpen bij achterhalen van de beste zoekwoorden. Zo levert de zoekwoordenplanner suggesties aan op basis van een woordgroep of categorie. Bijvoorbeeld op garage of timmerbedrijf.

Onze ervaring is echter, dat deze snelle methode echter incomplete resultaten geeft. In zoekwoorden analyses die wij gedaan hebben is gebleken dat 10 tot 40% van de interessante zoekwoorden niet naar voren komt in de resultaten. De zoekwoordenplanner is kortom een goede basis in het proces van zoekwoorden bepalen. Maar dus niet voldoende als u serieus werk wilt maken van zoekwoorden bepalen. Dan moet er dus een verdiepingsslag gemaakt worden. Zeker ook, omdat iedereen naar de zoekwoordenplanner holt. Iedereen mikt dus op de zoektermen die daar opgedist worden, zodat de concurrentie doorgaans hoog is.

Gratis vindbaarheid scan

Word-vindbaar biedt als gratis service een vindbaarheid scan aan. Uw site wordt door ons dan aan de tand gevoeld qua vindbaarheid. U krijgt van ons dan een rapportage met duidelijke verbeterpunten. Zodat u weet wat er moet gebeuren om uw site beter vindbaar te maken en zo online te gaan scoren. Hieronder kunt u hem snel aanvragen. 

Aanvraag gratis vindbaarheid scan

Zoekwoorden generator voor serieus en gedegen zoekwoorden onderzoek

Wij hebben daarom een aparte zoekwoorden generator ontwikkeld, waarmee duizenden zoektermen gegenereerd en aangemaakt kunnen worden. Deze wordt gevoerd door een eigen zoekwoorden onderzoek naar synoniemen en combinaties van zoekwoorden. Samen met de resultaten uit de zoekwoorden planner en andere bronnen ontstaat zo een integrale zoekwoordenlijst.

Stappen zoekwoorden analyse

Op basis van zoekvolume, concurrentiedruk op het zoekwoord en niet te vergeten relevantie wordt per zoekterm een totaalscore gemaakt. Zodoende wordt inzichtelijk wat de beste zoekwoorden zijn. De relevantie bepalen we samen met u. We kunnen dat namelijk niet altijd voor u bepalen. Een even lastig als interessant fenomeen daarbij is soms met welke intentie  men een zoekopdracht invoert. Bij uitgebreide zoektermen is dat meestal wel te bepalen. Bij kortere niet.

De vervolgstap is dat de zoekwoorden gecategoriseerd worden. Daarmee ontstaat langzaam de ideale structuur van uw website qua vindbaarheid. Per categorie kan namelijk bepaald worden hoeveel pagina’s er geschreven dienen te worden en waar deze pagina’s het beste opgenomen kunnen worden. Bovendien is dan inzichtelijk welk zoekwoord per pagina centraal moet staan.

Het resultaat van een goede zoekwoorden analyse

Het resultaat is dat u een hoog aantal vertoningen in Google krijgt die ook relevant zijn. Daardoor zal de klikratio ook goed zijn en u ook veel klikken krijgen. U krijgt dus veel relevant bezoek over de digitale vloer. Dat moet zich op haar beurt weer vertalen in het realiseren van de (commerciële) doelstellingen. Dit is overigens te monitoren in de search console, zie Google Webmaster Tool. Hier werken we dan ook vanzelfsprekend mee.

Kosten zoekwoorden onderzoek

Uiteraard wilt u weten wat een zoekwoorden onderzoek kost. Wij kunnen een dergelijk onderzoek al doen vanaf € 55 ex BTW. Indien u bijvoorbeeld maar een product of dienst hebt zoals oorpluggen of een B & B boederij.

Contact

Heeft u interesse in een goed zoekwoorden onderzoek om zo goed mogelijk te scoren in de zoekresultaten? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons: 024-7440090 of mail ons op contact@word-vindbaar.nl. Ook kunt u onderstaand formulier invullen. Binnen een werkdag nemen we dan contact op met u.