Ongecomprimeerde afbeeldingen en foto’s: funest voor de laadsnelheid

Een te lage laadsnelheid van de site is nog altijd een factor die de vindbaarheid negatief kan beïnvloeden. Het is nog altijd een factor van belang, ook al is er glasvezel en 4G. In welke mate ligt af van hoe laag de laadsnelheid is. 

Een laadsnelheid die onvoldoende is kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan komen door issues met de hosting en de server, of andere technische oorzaken. Het komt echter ook vaak voor door iets wat de gebruiker zelf onbedoeld doet.  Veel mensen zetten namelijk foto’s in volle resolutie op de site. Dat kijkt heel mooi en scherp, maar het is funest voor de laadsnelheid. Het komt voor dat een site qua techniek goed in elkaar qua laadsnelheid, maar matig presteert omdat er dus foto’s op staan van bijvoorbeeld 3 mb groot.  In een klap kunt u dus de laadsnelheid zodoende onderuit halen!

Foto’s comprimeren: verplichte kost om de vindbaarheid te optimaliseren

Dit gebeurt erg vaak. Vaak komt dit punt als grote boosdoener naar voren uit de gratis vindbaarheid scan. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen door de afbeeldingen te comprimeren.  Foto’s comprimeren kunt u zelf doen. Het enige wat u nodig heeft is een programma dat dit doet. Deze image resizer for windows kunt u gratis downloaden en vervolgens activeren. In Windows kunt u dan de foto’s en andere afbeeldingen comprimeren. Als u de betreffende afbeelding of afbeeldingen heeft geselecteerd ziet u resize pictures staan als u de rechter muis knop aan klikt. Er wordt dan een gecomprimeerde versie van de betreffende foto of selectie gemaakt. Deze kunt u vervolgens uploaden naar uw site. Bijvoorbeeld naar de mediabibliotheek in WordPress. Dat is alles. Dit programma is vooral handig bij grotere selecties.

Ook bestaande foto’s op de site kunnen zo uiteraard aangepakt worden door deze door gecomprimeerde afbeeldingen te vervangen. Overigens kent WordPress ook een plug-in waarmee dit kan: Imagify. Deze is echter gratis tot  op zekere hoogte. En voorkomen is beter dan genezen. Comprimeer foto’s daarom simpel en snel voordat u ze op uw site zet. 

Wilt u weten of uw site afbeeldingen bevat die gecomprimeerd moeten worden? Vraag dan onze gratis vindbaarheid scan aan en we kunnen het u vertellen! Ook kunt u via onderstaand formulier contact opnemen als u interesse heeft in onze diensten. Bellen kan ook: 024-770090 of mail naar contact@word-vindbaar.nl